“Grupi Shëndetësor Memorial, i cili është një pionier në sektorin e shëndetësisë në Turqi ofron shërbime shëndetësore për pacientët nga 192 vende të botës duke nënshkruar shumë të parët në arenën ndërkombëtare, synon të jetë një qendër reference në Turqi dhe në botë në këtë fushë me 'PATOLOGJIA MEMORIAL', e cila u zbatua në tremujorin e fundit të vitit 2020.

Dega e Patologjis, e cila luan një rol në diagnostikimin dhe trajtimin e të gjitha sëmundjeve të kancerit dhe jo-kancerogjen; vepron si një urë lidhëse midis klinikës dhe laboratorit duke ofruar shërbime konsultimi për pothuani se të gjitha degët në "Këshillet Multidisiplinare Memorial" dhe Spitalet Memorial, ku dhe përcaktohen trajtimet specifike për pacientin.”

INTERESAT E PATOLOGJIS

Patologjia përgjithësisht shihet si ekuivalente me "diagnozën e kancerit" në shoqëri paralelisht me frekuencën në rritje të kancerit. Patologjia ka një vend të rëndësishëm veçanërisht në kancer dhe është patologjia "ari standard" për diagnostikimin e kancerit. Nëse ka kancer, lloji i tij (opsione të ndryshme trajtimi në kancerin e mushkërive si adenokarcinoma ose karcinoma me qelizë skuamoze, diferencimi i limfomës dhe karcinomës në kancerin e stomakut, dallimi i kancerit të qafës së mitrës / endometrit në kancerin e mitrës, etj.), Klasifikimi, parametrat e nevojshëm në trajtim dhe ndjekja, përgjigja e trajtimit Informacioni i tillë përcaktohet nga ekzaminimi patologjik. Hapi më i rëndësishëm në trajtimin e kancerit është saktësia e diagnozës patologjike.

  • Sëmundjet jo kancerogjene: Sëmundjet gastroenterologjike, ekzaminimet endoskopike / kolonoskopike, diagnostikimi i sëmundjeve dermatologjike, ekzaminimet e palcës së kockave dhe nyjeve limfatike për diagnostikimin e sëmundjeve hematologjike, diagnostikimi i sëmundjeve gjinekologjike dhe reumatologjike, sëmundjet e mëlçisë dhe të veshkave, të gjitha llojet e mostrave të indeve të marra nga trupi mund të ekzaminohen dhe diagnostikohet patologjikisht.
  • Biopsitë pasuese: Kërkohet ekzaminimi patologjik për diagnostikimin e mostrave të biopsisë të pacientëve që bëjnë transplantimin e organeve, gjendje të ndryshme që ndodhin pas transplantimit dhe ndërlikimet.
  • Skanimi i kancerit: Në kancerin e qafës së mitrës, ashtu si në testin PAP / ekzaminimi i PAP shpifjeve, vlerësimi patologjik kryhet për të diagnostikuar dhe trajtuar sëmundjet para se të zhvillohet kanceri. Me rezultatin e njollosjes PAP, përcaktohet se si do të ndiqet dhe trajtohet pacientja.
  • Biopsi jo kirurgjikale: Në ditët e sotme, me zhvillimin e teknikave radiologjike ndërhyrëse, mund të merren mostra nga pothuani se nga të gjitha organet për ekzaminim citologjik të mbështetur nga radiologjia dhe mund të kryhen biopsi të gjilpërave. Në procedura të tilla, patologjia vlerëson përshtatshmërinë e biopsisë në shtrat dhe përcakton diagnozën e sëmundjes me fazat pasuese.
  • Ekzaminimi patologjik në ambientin e sallës së operacionit:Ekzaminimi patologjik i urgjencës është gjithashtu i mundur gjatë operacionit. Në prani të gjetjeve të papritura ose për të përcaktuar kornizën e operacionit, ndërsa procedura kirurgjikale vazhdon, patologët përcaktojnë rrjedhën e operacionit duke vlerësuar.

MJEKËT TANË

Së bashku me mjekët tanë konsulentë

Prof. Dr. İlknur TÜRKMEN

Gjinekopatologji, Patologji Dixhitale Dermatopatologji
Prof. Dr. Fatma Aktepe

Patologjia E Gjirit
Uropatologji
Prof. Dr. Gülen Bülbül Doğusoy
Sistemi I Tretjes / Mëlçia Dhe Pankreasi - Patologjia E Kokës / Qafës Dhe Kardiovaskulare
Prof. Dr. Türkan Atasever Rezanko
Citopatologjia, Neuropatologjia, Indi I Butë I Kockave Dhe Patologjia E Kokës / Qafës
Doç. Dr. Pembe Gül
Güneş
Dermatopatologjia, Patologjia E Sistemit Endokrin, Gjinekopatologjia
Prof. Dr. Şemsi YILDIZ

Hematopatologji, Gjinekologji,
Patologjia E Traktit Gastrointestinal
Doç. Dr. Serdar Balcı (K)

Patologjia e mëlçisë/pankreasit dhe e sistemit tretës, Uropatologjia, Neuropatologjia

Doç. Dr. Murat Oktay

patologji kirurgjikale

Prof. Dr. Mehtat Uz Ünlü (K)
Nefropatologjia, Patologjia e Sistemit Gastrointestinal, Patologjia e Kokës dhe Qafës dhe Patologjia e Tiroides, Akreditimi i Laboratorit
Prof. Dr. Sülen SARIOĞLU
Nefropatologjia, Patologjia e Kokës dhe Qafës
Prof. Dr. Emine Çağnur ULUKUŞ
Gjinkopatologji, Patologji pulmonare
Prof. Dr. Ayşen TERZİ
Indet e buta kockore, GIS, Urologji
Prof. Dr. Pınar ATASOY
Dermatopatologjia, Patologjia gastrointestinale, Patologjia e përgjithshme kirurgjikale
Exp. Dr. Emre Karakök


Patologjia kirurgjikale
Exp. Dr. Fadime Gül SALMAN

Gjinekopatologji,
Patologji e Kirurgjisë së Përgjithshme
Exp. Dr. Fatma Gülgün Sade Koçak (K)
Patologjia Kirurgjikale, Patologjia e Sistemit Gastrointestinal, Gjinkopatologjia
Exp. Dr. Rukiye Nilgün Erdoğan

Patologjia Gis, Patologjia e Mushkërive, Citopatologjia
Exp. Dr. Nural ÖREN
Patologjia e sistemit gastrointestinal

HAPAT E EKZAMINIMIT PATOLOGJIK

Produkti përfundimtar i patologjisë është "Raporti i Patologjisë". Rezultati i patologjisë, i cili shpesh ndiqet në një dokument të vetëm, është prapa një përpjekjeje shumë intensive njerëzore dhe hapave të shumtë laboratorikë. Pjesa e domosdoshme e patologjisë është puna njerëzore. Memorial Patologji; Ai mbart udhëtimin e patologjisë duke filluar me mikroskop në inteligjencën artificiale dhe aplikime robotike, kurorëzon punën e njeriut, me infrastrukturën e saj teknologjike që përfshin të gjitha mundësitë e epokës, ku të gjitha fazat ndiqen dixhitalisht në laborator.

Vërtetimi Identitetit

Vërtetimi është thelbësor në të gjitha fazat e patologjisë. Në Patologjinë Përkujtimore, çdo fazë e laboratorit ndiqet nga një kod katror dhe gabimi minimizohet duke monitoruar dixhitalisht se çfarë pune është bërë në secilin hap.

Fiksimi

Në mënyrë që të parandalojnë indet të humbasin vitalitetin e tyre dhe të bëhen të panjohshme, disa procedura zbatohen gjatë përcaktimit të indeve. Kryesisht, ekzaminimi makroskopik kryhet në indet e fiksuara në një lëng të quajtur "formaldehid".

Ekzaminimi makroskopik

Në patologji, materiali kirurgjikal shqyrtohet manualisht dhe vizualisht. Faza e ekzaminimit makroskopik lejon të vendoset 50% e diagnozës.

Ndjekja e indeve dhe përgatitja e blloqeve të parafinës

Indet e marra më pas merren në procesin e "ndjekjes" dhe gjatë këtij procesi 12 orësh, uji në qelizë merret dhe kalon përmes kimikateve të tilla si aceton dhe alkool...

Marrja e seksioneve nga blloqet e parafines

Seksionet merren nga blloqet parafine kur ato janë të trasha me 3-4 mikrometra me pajisjen mikrotomike dhe këto pikturohen që të duken pasi vendosen në "rrëshqitje".

Ekzaminimi mikroskobik

Rrëshqitjet, faza laboratorike e të cilave ka përfunduar, janë gati për ekzaminim mikroskopik dhe ndryshimet morfologjike në qeliza vlerësohen nga patologu nën mikroskop dhe diagnostikohet sëmundja.

Ekzaminimet shtesë

Pas vlerësimit fillestar të seksioneve rutinë të ngjyrosura me Hematoxylin-Eosine, mund të kërkohen ekzaminime shtesë në përputhje me diagnozat paraprake.

Përgatitja e Raportit të Patologjisë

Raporti i patologjisë; Informacioni i identitetit, informacioni i raportit, gjetjet makroskopike, gjetjet mikroskopike, diagnoza patologjike, hetime speciale, epikrizë / shpjegim, rezultat i konsultës intraoperative

PYETJET TË SHPESHTA

Raporti i patologjisë është një raport konsultimi. Isshtë përgatitur me punë intensive. Isshtë punuar për orë dhe ditë të gjata. Ai sintetizon informacionin e nevojshëm për të siguruar qasjen më të dobishme dhe korrekte ndaj pacientit duke përdorur burime të ndryshme. Raportet e patologjisë përgatiten nga patologët. Raporti i patologjisë është rezultat i një vlerësimi që mjeku trajton si një i tërë, duke kombinuar ndryshimet që shihen nën mikroskop me karakteristikat klinike të pacientit.
Përveç drejtimit të diagnozës së kancerit dhe planit të trajtimit, patologjia është gjithashtu një shkencë e rëndësishme në diagnostikimin e sëmundjeve jo kanceroze. Rezultati i raportit të patologjisë; Ajo përcakton diagnozën e shumë sëmundjeve të tilla si sëmundjet infektive, sëmundjet reumatologjike, çrregullimet e sistemit gastrointestinal (koliti ulçerativ, sëmundja e Crohn, gastrit etj.).
Për informacione të hollësishme
Metoda "standarde ari" e diagnozës së kancerit është ekzaminimet patologjike. Rezultati i raportit të patologjisë ka tiparin e drejtimit të të gjitha fazave të sëmundjes, si dhe diagnostikimin e saj. Klikoni në informacionin e hollësishme për vendin e patologjisë në diagnostikimin dhe trajtimin e kancerit.
Në 90% të rasteve, kërkohen 3-7 ditë për të mësuar rezultatin e patologjisë. Kjo periudhë mund të jetë aq e shkurtër sa 1-2 ditë në raste të tilla si fillimi i trajtimit urgjent dhe gjendja e pacientit është kritike. Sidoqoftë, në 10% të mbetur, mund të ketë vonesa për arsye të tilla si kryerja e ekzaminimeve shtesë, ekzaminimi i indeve që kërkojnë para-trajtim si kockat dhe kërkimi i literaturës dhe marrja e mendimeve të mjekëve të tjerë më me përvojë mbi këtë temë. Në disa raste, mostrat e biopsisë mund të dërgohen jashtë vendit dhe mund të kërkohet një mendim nga patologët që janë ekspertë të kësaj teme. Vlerësime të tilla shtesë mund të zgjasin procesin. Arsyeja për këtë zgjatje në rezultatin e patologjisë; Forshtë që pacienti të diagnostikohet më qartë, saktësisht dhe saktë.
Me metodën e quajtur seksion i ekzaminimit të ngrirë / ngrirjes, disa ekzaminime mund të bëhen gjatë operacionit dhe kur pacienti është nën anestezi, dhe procedura kirurgjikale mund të drejtohet. Me këtë ekzaminim të pjesshëm, mund të vendoset nëse procedura që do të aplikohet vetëm për pacientin do të ndryshojë apo jo.
Për informacion të hollësishëm rreth Rishikimit të ngrirë
Në ekzaminimin patologjik, indet duhet së pari të kalojnë nëpër një seri procesesh në mënyrë që të mund të ekzaminohen nën mikroskop. Indet më pas ekzaminohen nga një mjek nën mikroskop. Në këtë aspekt, ai ndryshon nga studimet e mikrobiologjisë dhe biokimisë. Ky ekzaminim është në të vërtetë një konsultë që përfshin vlerësimin e të gjitha gjetjeve klinike dhe të tjera laboratorike të pacientit së bashku. Materialet kirurgjikale ekzaminohen kryesisht në mënyrë makroskopike nga mjekët, merren mostra nga zona të përshtatshme dhe përgatiten materiale që do të ekzaminohen nën mikroskop. Kërkohet një kohë prej të paktën 0,5-1 ditë për përfundimin e pjesës laboratorike të patologjisë.
Teknikat e Laboratorit të Patologjisë
Ekzaminimi patologjik është i nevojshëm për të gjitha llojet e materialeve kirurgjikale, të gjitha llojet e marrjes së mostrave të indeve dhe qelizave. Kur materialet e biopsisë (të gjitha llojet e mostrave të indeve të marra nga trupi) vijnë në laboratorin e patologjisë, ato nguliten në blloqe dylli bllok parafine duke kaluar nëpër procedura të ndryshme (procesi i përcjelljes së indeve) në një mënyrë që parandalon përkeqësimin dhe lejon ri- ekzaminimi pas vitesh. Më pas, nga këto mostra merren seksione të trasha në mikron, bëhet ngjyrosja dhe mostrat janë gati për t'u ekzaminuar nën mikroskop.
Për informacionin e hollësishme në Teknikat e Laboratorit të Patologjisë
Me procedurat e kryera gjatë ekzaminimit patologjik, mostrat e biopsisë mund të ruhen për shumë vite për t'u vlerësuar. Kështu, është e mundur të kryhen rishqyrtime kur është e nevojshme. Kjo është e rëndësishme për vlerësimin e opsioneve të trajtimit të zhvilluara pas diagnozës, si dhe rishikimet diagnostike. Kur kërkohet një mendim i dytë, rrëshqitjet dhe blloqet e pacientit mund të merren nga laboratori ku është bërë vlerësimi i parë dhe të ekzaminohen në një qendër tjetër.
Blloqet parafine ruhen gjithashtu në temperaturën e dhomës.
Patologjia mund t’i shërbejë të gjitha degëve të mjekësisë. Në mënyrë që të rritet cilësia e një game të gjerë shërbimesh dhe të ndiqen më nga afër zhvillimet shkencore, patologjia degëzohet.Klikoni këtu për të mësuar në lidhje me degët e personelit akademik të Patologjisë Përkujtimore.
Materiale kirurgjikale / rezeksioni
Biopsi ekscizionale: Këto janë biopsi të kryera si për qëllime diagnostike ashtu edhe.
për trajtim, në të cilat hiqen të gjitha indet e sëmura. Për shembull, është heqja e 'I' / nevuseve në lëkurë.
Biopsitë prerëse: isshtë një formë e biopsisë në të cilën mostra e disa prej indeve të sëmura bëhet pa i hequr të gjitha.
Biopsia e gjilpërës prerëse / prerëse: Një formë e biopsisë ku mostrimi i indeve kryhet duke përdorur një gjilpërë të trashë, shpesh me metoda radiologjike ndërhyrëse.
Ekzaminimet citologjike: Meqenëse është një metodë minimale invazive, është një formë e biopsisë në të cilën merren mostra vetëm nga qelizat pa hequr indet.
Biopsi Fine Needle Aspiracion
Testi Pap Smear
Lëngjet trupore: p.sh lëngu ascitik, vlerësimi i pleurit të pleurit
Për informacione të hollësishme.
Një patolog është një mjek patolog. Pas Fakultetit të Mjekësisë, ai u specializua në patologji. Diagnostikon sëmundjet duke ekzaminuar indet dhe qelizat nën mikroskop. Patolog është një mjek të cilin pacientët duhet ta takojnë rastësisht, i cili shihet pas mikroskopit dhe prek jetën e pacientëve duke i parë nëpër syzet e atij mikroskopi. Për informacion të detajuar në lidhje me patologët tanë.

NA KONTAKTONI